Desiree

Lchf-pommes substitut på 2 olika sätt
 
Dessa zucchini pommes är riktigt festliga. 
Originalreceptet är att man ska doppa zucchinin "en efter en" i en skål och sen över till skålen med mandelmjölet och parmesanen. Men jösses vilket klet eftersom ägget fr zucchinin gjorde att mandelmjölet och parmesanen klumpade sig. 
 
Skär stavar av zucchini.
Doppa dem i 2 lätt vispade ägg. Droppa av något.
Lägg på plåten med bakplåtspapper.
Strö över mandelmjöl och rikligt av riven parmesan. Använd händerna så att det täcker zucchini ordentligt. Krydda med salt..pommeskrydda om du vill. 225g 20min ca tills de har fin färg.
 
Till detta åt vi burgare med lchf bröd (recept i bloggen på brödet finns)
 
Ett annat enklare alternativ är att helt enkelt bara att köpa gula vaxbönor att fritera i en gryta. Eller i grädda i ugnen på 225g i 15-20min tills de fått färg. Häll på olja och salt. Smakar som strips när det är klart. Riv parmesan över så blir det smaskens. Till detta åt vi kyckling fylld med pesto och fetaost.